Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen fri

Du var söt som sockervadd
Alltid utan något kladd
Med förföriska blickar
Sekunder som tickar
Scener ur livets alla vrår
Minns allt som det var igår

Då med jordgubbar i munnen
Då du en sommardag var försvunnen
Du lämnade ett fartfyllt liv i glans
Själen fanns nu någon annanstans
Sista kornet hade fallit ner i timglaset
Du kom ju alltid försent till kalaset

Prästens alla sorglösa ord
Hur du vandrat på denna jord
Kantorn spelade sorglösa toner
Ja där låg du en av alla miljoner
En så vacker fin kista i trä
Fullt av blommor utan fjäderfä

Minnen tynar med tiden sakta bort
Då livet må vara tydligt kort
Fast med orörliga bilder i ett album
Du fanns där i ett annat universum
Då allting var svart och vitt
Allt verkar så problemfritt

Så en sommar många år senare
Då luften kanske inte var renare
Nu du vart gammal och sjuk
Du visste du snart skulle ur bruk
Men som en fjäril i mitt hår
Kommer du tillbaka varje vår

Sommar med sill och nubbar
Så med äkta små jordgubbar
Tittar ut över vattnets alla ringar
Så kom du med fjärilsvingar
Vindar som sakta svepte förbi
Du var nu äntligen så fri




Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 137 gånger
Publicerad 2019-07-16 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde