Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Klöver med sin mor omplac hos min vän vars vän avled i sviterna av AF:s misskötsel av sitt uppdrag.. en kreatör eget företagande i koma flera månader de krävde han skulle arbeta där han inte tålde


NYHETER



2017-07-21 10:47 av the wildcat (medlemsid: 79522)
Frukostnyheterna den 26/12 Alltid lika aktuell och viktig

Tid fyllde regntunnan över natten
På nyheterna hörde jag
en värld sörjer popikonen George Michael 53 +
Brittisk popsångare och musiker
Grekisk invandrarson
Han startade sin karriär
med att sjunga i tunnelbanan
Han levde ett dubbelliv, var bisexuell
Ansågs perverterad
Många hatade honom
Droger och andra skador
ledde till förtvinade muskler
han lärde sig att gå igen

Fortsatte sin fantastiska resa
som slutade med död i hjärtsvikt
Är det så att kändisskap är höjder
som alla fingrar vill nå
Är det så att vi är exkluderande
när vi dömer ut varandra på
osakliga grunder
Är det så att vi är medskyldiga till
att oskyldiga går under
Är det inte så att vi borde varit
inkluderande för att förhindra att
ett människoliv förspills
Är det inte så att vårt bemötande av
en själ som redan betalat sin skuld
får bära ännu tyngre bördor p g a
vårt exkluderande bemötande

George Michael är ett av många exempel
på hur ett samhälle däri vi alla ingår, bemöter
och gör oss medskyldiga till att våra
medvandrares bördor blir så tunga att de inte
orkar kämpa längre

Är det inte så att en enda människa som tror
på hen och räcker ut handen betyder oerhört mycket?
Är det inte så att om vi alla bar så tunga bördor
att vi knäade under dom, skulle vi inte då få
styrkan att kämpa vidare, om någon
räcker ut handen och hjälper oss
att lyfta på bördan?

Tack för ordet




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2019-07-16 15:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP