Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Kärleken II

Släng paraplyet och ta fram gitarren

Släpp ut håret och var inte rädd! Det röda kavalleriet är på väg

Vem bryr sig om vi anses vara dårar? 

Ta min hand och låt oss flyga över alla skyttegravar och fallna tårar

Kärleken är magisk, även när den gått vilse och känner sig som allra mest tragisk

       ~~~

Mina drömmar har aldrig behövt en fallskärm

För att hoppa ned från framtiden och ta dig till stjärnorna

Ställ dig upp och känn på mitt hjärta

Jag är himlen ovanför prärien och soldaten vid östfronten, fem minuter innan kanonernas nionde symfoni

      ~~~

Förtrycket får förvisa mig till saltgruvorna i Sibirien. Må så vara!

För dig rymmer jag från Hades i skydd av natten

För dig stormar jag Bastiljen, även om jag sedan får leva i hundra år på ris och vatten

Jag vet att det låter dramatiskt, men att räkna stjärnfall vid din sida har gjort mig fanatisk

       ~~~

Vi har älskat varandra genom skeppsbrott och orkaner

Även när mörkret svämmat över och gryningen gått upp i rök

Minns du dagen då vi gick intill Fyrisån och åt mjukglass? För den resan behövde vi inga pass

Du skrattade: "men kära du, har du aldrig lärt dig att hålla i en strut?"

       ~~~

Älskade Linn, svalorna flyttar snart söderut

Det gör inget - vi har varit där förut!

Mitt hjärta förblir ditt, långt efter att sommaren tagit slut och livet brunnit ut

      ~~~

Gräset har aldrig varit grönare än på den platsen vi en gång byggde ett hem

Möt mig vid Centralstationen klockan fem

Och håll i dig, vårt tåg är på väg till evigheten. Våren är vår biljett till friheten!




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-16 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X