Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som tänker 'fel', i god tro. Är den som gärna intalar sig att 'var människa föds god'. Trots att var människa föds utan lagar och regler och själv måste skapa det som sedan skall bli en som enskild individ i det egna livet.


Text på rim i några verser



Den som uttalar sig i god tro
tar nog saker med just ro
talar om moral som en medfödd sak
trots att en nyfödd blott är rak
i sitt sinne oborstad likt e sko

för moral får en i sig sedan
av andra som finns där redan
ej har en nyfödd någon regel
blott som full av vind i segel
skriker ordlöst eller högt i nedan

ej stöpt av några människors lagar
lika litet som de vilka jagar
i liven sina efter sanning någon en
men med tid kommer nog den
känslors blommor som växa i hagar

vad envar till sig väl får och tar
skapat i sin själ i många dar
egen personlighet efter andra
så som tankar gärna vandra
skapar liv som så uppenbar

'skon eller skorna' någon på sig tar
kanske som ryggsäck bäraren bar
vad som finns i den som främst
vet nog om någon är 'bäst eller sämst'
om något lärt av livet om hjärtat var

var att bo eller som verka där
dyster gå och sjunga sina begär
leva lugnt eller som hastigt busa
likt en älv, ett hav, en bäck kan brusa
oavsett individen lever o faktiskt lär.


(Bilden visar hur månen skiner i vattnet under nattens svarta timmar, taget från en färja på resa mellan Helsingfors och Stockholm, före september 2015. Bilden togs med egen digital kamera och troligen på en 60-dels sekund. Frånvaron av färger beror troligen på att de syns så 'illa' mitt i svarta natten.)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 551 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-17 00:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fina färger
2019-07-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP