Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det återstående

I utbyte mot minnet
av en tesked jord
bläck nog att fylla tidens veck och ådror
vågorna i ditt gråblonda hår
och boken på ditt nattduksbord
sidor av pressade blomblad, törstig näver
där du skrivit saven över mina ögon
natten torkad och bevarad i herbariet
ditt ansikte dimmigt och svagt
som gatlyktorna innan de tänds
och det frostknastrande gräset lyses upp
till violett guld;
vi begär bara detta, allt vi förlorat
och ingenting mer




Fri vers av Grävling
Läst 449 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-07-17 11:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Strålande - bokmärker denna
2019-07-29

  Lottie Ålhed VIP
Fantastiskt bildskapande text Applåd!
2019-07-20

  Kungskobran VIP
Allt är förlorat
inget finns kvar
jorden dolde dina tecken
begravdes under mull
kvävdes till döds av brutna löften

2019-07-17

  Ulf Carlsson VIP
Impressionistisk färgsättning av denna expressionistiska tavla. Njutbart, sinnesmättat och dekorativt vemod.
Mångtydigheten beror (för min del) på olika, mystiska pronomen (ditt, du, mina, vi) och den lösa kompositionen med få skiljetecken.
Tolkningsförsök: Allt som finns kvar är minnet av det som var.
2019-07-17

  Nanna X
Bara detta är mycket begärt.
2019-07-17

    ej medlem längre
Dina ord rör vid en plats långt inne, öppnar upp en plats där orden gror. Din dikt är fantastisk, skriven med en poets blick och hjärta.
2019-07-17

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt med mjuka bilder.
2019-07-17

  Jörgen Jalmo
Detta!
mina vänner, är ljuvlig
poesi. En röst som äger
att berätta!
2019-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling