Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla mina andar

Alla mina andar hade samlats till möte
i det stora konferensrummet inne i mig
På fjäderlätta stolar satt de
runt det långa bordet av luft

På väggarna hängde gamla porträtt
föreställande kungligheter
Fåfängan hade spårat sin härkomst till dessa släkter
Ja, ända till Adam själv

Tvivlaren undrade om jag ens var vid liv
och var värd all denna uppmärksamhet
så han stack sitt finger i taket och
indränkt i varmt blod pekade det ut ur min navel

Men vad var det egentligen
som skulle avhandlas här i kväll
Vad var det som var så viktigt
att alla tvingats avbryta sina semestrar

Var det Camus filosofiska problem
som skulle dryftas igen
Eller skulle jag äntligen få lära mig att leva
Lära mig hur man dödar, torterar, erövrar och förslavar




Fri vers (Fri form) av All my ghosts
Läst 273 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-07-17 13:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Häftigt och kusligt! Gillar stämningen i dina texter.
2019-10-07

  nu 1.0
Några vikingandar där kanske? Som har tråkigt i det civiliserade Svea rike. Men tvivlaren skulle jag klippa naglarna på.
2019-07-17

    Lena Staaf VIP
Gillar det ogripbart andliga i sammankomsten men ryser inför möjliga slutsatser i sista stycket. Hoppas ändå på Sartres filosofi.
2019-07-17

    ej medlem längre
Själv har jag fått reda på att jag är femte kusin med Bertil Bert, 67, från Norge efter min dna-test. Snacka om att mitt liv vändes upp och ner haha! Skämt å sido. Jag gillar den här. Den har nått. Vet inte riktigt vad. Kanske blodet ur naveln som känns.
2019-07-17

  SatansSon VIP
jag är släkt md karl XIII knutsson bonde. kung treggr på fjorto9nhundratalet. syrasn hrb släktforskat.
2019-07-17
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts