Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Södernatt

Inatt öppnade hon fönstret
Det luktar Stockholm sa hon

Gatorna var blöta och bara
enstaka taxibilar åkte förbi

Mörkare än så skulle det inte
bli

Hon såg inga stjärnor och hon
såg inget liv

Bara en tom tystnad som studsade
mellan de gamla husen

Hon sneglade bort mot fönstret där
han tillbringade hela sin förra sommar

Tänkte på när dom vinkade mellan
dessa två

Insåg att Stockholms alla gator inte
hade en chans mot honom

Regndropparna föll på hennes
fönsterbräde men hon var för förälskad
för att stänga igen

Det var Stockholms lukten som alltid
hade varit henne nära

Stockholm var hennes trots att hon
var mer än så

Men den natten krossade Stockholm
hennes hjärta

Precis som han, så luktade det bara
sorg




Fri vers av Assia VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-21 12:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Assia
Assia VIP