Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon heter: Aurora!

Forma en kikare av handen tös
rikta in den på nå´n vacker sky
inringad blir den totalt fabulös
Morgonrodnadens gudinna ny...
Sanningen om henne ej alls nå´n myt
hon är den som troget jobbar på
för att solen skall få till ett gott flyt
för att just oss var dag hälsa på.
Gör en kikare av handen tös
se vår gudinna så generös!

Vik handen din, hennes bild fånga in
märk väl du, nu, hur hennes blick dras
mot uppgång, strålen görs till din och min...
snabbt under skeendets korta fas,
Solen blir dragen upp på kanten, väckt
någon skulle väl säga, så fräckt...
- - -
Fantasin målar precis det den vill
en filur som ej kan sitta still
vill ju upplevelser alltid fånga
tur att det, runt om oss, finns många...





Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2019-07-17 19:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt