Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En spann liv

Rådjursskinnet förseglat runt kroppen
håller dig om
tills minnet ersatts av ett svindlande vatten
ett fall från en jättelik klippa
med tänder som en sjuk varg
dess skugga rinner av dig
och du reser dig från den söndertuggade marken
en pöl av mörker i det grå gräset
på ravinens myllrande botten
ett kadaver bredvid ett annat
med vallmoblad i iris, flackande öron
nattlegan ännu blodvarm och tyst
ärren som sluter sig om halsen




Fri vers av Grävling
Läst 138 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-17 19:12



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert i all hemskhet!
2019-07-17

  Ulf Carlsson VIP
"Spann" - antagligen ett substantiv som ansluter till andra fluider i metaforiken.
Spännande grotesque!
2019-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling