Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lovsång till akademin

Dessa böckers greker
Dessa stundom leker
En ny text, ett nytt tal
Vi har alla ett svars tal
Vem är du, vad är jag
Vi är alla en stundom deker
Dessa greker, som ännu leker
Kan jag ett mål applådera
Det vill vi ju ännu mera
Text o tal o tystnad
Det gör ett epos
Vi har ett hjärta, ett eros
Vem fäller tystnadsträdet
Det blir en eker
Runt gåvans nav
Har vi lärda professionella
I stundom skuggor
Bland lekmän och gudar
Dessa greker, som ännu leker






Fri vers av Veritas Virtus
Läst 155 gånger
Publicerad 2019-07-17 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Veritas Virtus