Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad gör jag på den här planeten?



Ja vad gör jag här? Jag är väl här för kärleks, sannings, godhets, och för allt det skönas skull. Är här för att bli, mer och mer, den jag är ämnad till att vara. Ett ljus, ett skratt, en obetvinglig naturkraft. Hur ska man förhålla sig den i mångt och mycket sjuka och galna världen? Jag har inte kollat på TV på 4 månader, och nästan inte hängt med alls i nyhetsflödet. Det är också en strategi, att helt enkelt koppla bort vad som händer där ute. Jag struntar naturligtvis inte i hur världens människor mår, och vad som händer och sker. Jag stod bara inte ut med alla krig, allt ont, och har levat som en munk ett tag, för att vila själ och psyke, i en slags reningsprocess. Men jag har en känsla av att varje människa på den här planeten inte kan undgå att känna att balansen är gravt rubbad i världen, att stämningen är förgiftad. och att det pågår ett konstant krig mellan ont och gott överallt. För mig kommer det i sjuka och totalt besynnerliga och bisarra drömmar om nätterna. Jag vaknar och känner mig förföljd och terroriserad av mörka krafter. Jag kan känna livsglädje, bara jag fokuserar på allt gott jag har inom mig. Kan man helt enkelt välja att vara glad? I viss mån så är det nog så. Att koncentrera sig på all kärlek som man någonsin erfarit, hos mig själv och hos andra. Det är nog så att man måste ignorera all ondska i perioder, annars så kan man bli deprimerad. Att koppla upp sig på Gud, och känna hur det varma ljuset flödar. Livets absoluta mening är god gemenskap fylld av ömhet och humor.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-17 21:15



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Högst igenkännande tankegångar och funderingar här. Ett slags uppvaknande – och det behövs verkligen. Dolda agendor vill medvetet hålla oss i låga energier som gör oss till lättledda marionetter. Det är när vi skalar av det yttre och går inåt vi finner det storslagna – ljuset, kärleken, glädjen och friden. Låter vi detta bli våra nya följeslagare i livet är mycket vunnet för en bättre framtid för mänskligheten och hela Moder Jord. Mycket bra!
2019-07-18

    Lars Gullberg
Fint Johan. Ibland måste man städa undan och ge plats.
2019-07-18

    ej medlem längre
> och nästan inte hängt med alls i nyhetsflödet.

läs mer dikter här
2019-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP