Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sevadvigjort

bete dig som en idiot, man får respekten så
är nån dum så blir jag dum och jag är bättre på det
borsta bort det, bara säg det så
och märk att det är bästa sättet att få tjejer på
skit man borde växt ifrån
betett mig fem i två sen tjugofem och fem år efteråt
skit man borde växt ifrån
hemsökt av gränslösa sätt och språk sen hemifrån

det är sketch men det är skissen
tog magnesium för käkticsen
världsbilden en stjärnhimmel på näthinner
bara närminne när vi är härinne
i vår zon
i vårsol
i vår mood, sestra
är nåt annat än nåt annat
i våran själ eller vårt blod, sestra

i mitt hjärta bor en binnikiemask
kanske därför inget jag haft
nånsin känts som dom omkring mig har sagt

allt känns uddlöst, fabricerat
kommer aldrig veta
om jag redan hade allt jag velat
kanske alltid letar
efter nåt som kan bli mera

1,
du radade upp fel på mig
tog en paus och ville se på mig
från distans
och ge mig en chans
att visa mer av mig
än det du vet om mig

men jag såg inget fel på mig
och distans, gav mig distans
till dig när du ångrade det du sagt
och du fick veta mindre
när alla andra letade sin chans
att få veta mer om mig

2,
jag har aldrig blivit så sårad
eller sårat nån så mycket heller
vartenda rykte stämmer

men ur en viktig läxa kan nåt riktigt växa
fram
jag är så glad att vi är vänner
bland allt som hänt och händer
till tjugoett till tjugofem och fem år efteråt
borde skriva mer
men det mesta är om dig ändå


3,
och vi satt lutade mot elementet
tillsammans på köksgolvet
och grät efter aborten

jag stängde in det och du stängde ut mig
så jag stängde av varenda känsla i kroppen
det fick oss bort från varandra
och det var bättre på nåt sätt
fast egentligen är det bättre på alla
för jag saknar dom mer än dig och den känslan har stannat

4,
Jag hoppas det går bra för oss
men du måste möta mig
och inte bara låta mig
skala av den jag var för oss
när vi bråkar har vi alltid olika svar
och varje gång du säger att ingen behöver ha rätt
känns det som att du tror det är jag




Fri vers (Spoken word/Slam) av Ap
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-18 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ap