Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byn

Fint land i sikte
Varmt kallt underbart
Tristigt ljuvligt roligt

Vad är det för figur vid horisonten?
Jag tror du vet vem
Hon som alltid är där.
När det skymmer och
När det grynar.
I tystnad på dagen,
I sång på kvällen.

En fontän djup och tistlar som rosar varje gäst med en droppe blod.
En liten sjö med isigt vintervatten,
Men inte nu
Lax obrax o spätt.

De siktar från andra sidan ett osynligt dån.
De purpurfärgade vagnarna
Bringar nytt hemkom

En liten park där ingen strosar utom mamman
Med sin minsting
Bakom lövens tissel hör jag mig en klocka ringa
Nu är det dags för bråk
Och division

Ett tillskott på höjden hejdar missfog
Och tillför hopp
Jul på hjul i sommarljuset




Fri vers av Veritas Virtus
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-18 03:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Veritas Virtus