Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart kyla på morgonen

Det tog sin tid till dess man slutat kalla mig efter
någon händelse från min barndom
Nu återstår det således för mig att vänta
till dess de senaste erfarenheterna
från en ofärdig verklighet
skall bli en del av mig
-De ligger och skaver
Och skälver på sin tillkomst-
medan en ny värld
håller på att frigöra sig från skuggorna
Snart blir tillvaron lika svåröverskådlig
och obegriplig som livet självt
Visst finns det människor som kan finna
en sjusärdeles liv bortom allt förnuft
men de flesta av oss får nöja sig med
vad vi kan få
medan livet övergår till senhöst
och omgivningen blir som en svart kyla på morgonen




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 149 gånger
Publicerad 2019-07-18 06:29



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Ord med tyngd, så att det känns.
2019-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson