Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonmacka

Satt där utanför stationen
På bänken
Åt min morgonmacka

Frön från brödet rasslar ner över klänningen
Att det ska vara så svårt att äta macka någorlunda snyggt!?!

Solen värmer
Bänken rätt hög
Dinglar lite med mina ben
Solen bjuder en blund

Stationens ljud;
Gnissel från bromsar
Växlars slammer
Eldrivna arbetsfordon
Måsarna
Väskor på rull
Klackklapper

Njuter i mitt trötta morgonmood
Har det gott

Så kommer doften
Eller snarare lukten
Gränsar faktiskt till stank

Kommer liksom förbi
bara lite ibland
Först som förnimmelse
Tänkte att jag nog hade fel
Sen en mer rejäl dust

Ja, visst är det något som luktar sådär sötsurt trist instängt illa.
Rätt äckligt luktar det faktiskt
Gammal sur spya

Öppnar de solslutna ögonen
Det står en man, i min ålder, rakt framför mig en bit bort.
Han står och äter sin morgonmacka
I mitt motljus

Rapar då och då
Ja, han rapar
Rapar sådär ända nerifrån liksom
Nästan hulkande...
Och där kom den, dusten!

Tror det varit en sen kväll där
En rätt blöt kväll och natt
...eller morgon.

Han får i sig mackan
Går
En rätt välklädd
Rätt snygg man
efter en rätt hård natt...




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-18 08:12



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Som scener i en film!
Bra skrivet.
2019-07-18

  Kungskobran VIP
Fantasifull berättelse om bakfylla
2019-07-18
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB