Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förträngningssamhället



Det small av en vätebomb mitt i stan.
Några märkte av det. Resten var fokuserade
på viktigare saker, såsom trygghetsnarkomani,
förnekelsefrenesi och ignoranseufori.
Så dom märkte överhuvudtaget ingenting.
Tänk positivt och lita på Gud, välj glädje,
ropade en hop i frikyrkan Tvång och kramp.
Livet liksom bara flöt på harmoniskt
och smärtfritt i en idylliskt vaken sömn. 
Allting är subjektivt och JAG tänker inte
ta ansvar för nåt. Det gäller att hålla masken
bara och fasaden. Annars kan avgrunden
öppna sej har man hört. Skita i varandra
med en lagom avmätt iskall vänlighet.
Överhuvudtaget se till att leva lagomt och
förnuftigt. Har det verkligen smällt en
vätebomb. Det tror vi inte, och om så har
skett så är väl det inget att måla fan på väggen
för. Det är en tolkningsfråga vad som verkligen
har hänt. Var inte så pessimistiska och omoget
svartsynta. Det har inte slagit ned en bomb,
väx upp och sluta bete er som barnungar.
En 100 meter hög tsunami vällde in över
stan plötsligt. Äsch, det är väl inte så farligt.
Det ska va gott att leva! Jag trivs bäst i öppna
landskap, nära havet vill jag bo. Du gamla du
fria du dökåta nord. Pappa jag känner mig
konstig i huvet, jag tror att jag håller på att
få ett psykiskt sammanbrott. Lugn min son,
i den här fina och funktionella familjen så
blir man inte psykiskt sjuk bara så där, skärp
upp dig för Guds skull, annars så får du inga
julklappar! Pojken kräks över middagsbordet
och pappan manglar honom med en rak höger
och två vänsterkrokar. En natt så eldar pojken
upp radhuset, och alla i hela familjen dör, vad
jävla underbart skriker pojken, äntligen
så är
jag fri från den där förbannade jävla familjen!
Staden härjas av ett jordskalv, 1o på
richterskalan, men nästan alla innevånarna är
euforiskt överlyckliga, för det är ju black friday
för Guds skull! Exalterade massor av människor
dansar i en karneval genom det som en gång var
Örebro. Livet är underbart! Ett skrik, öronbedövande,
hörs, och det är en sån chock att många i staden
faktiskt kvicknar till ur sin tunga och djupa sömn.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-18 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP