Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rakbladsnätter

 

 

¤



nån har karvat upp himlen


blondie där utanför
spänner upp paraplyet
som ett gevär

och jag sitter
vid bardisken
försöker dränka något
i mitt bröst
men sjätte glaset
får en röst
klingar


/det är inte minnen
du samlar

det är skärsår

din jävla hoarder/


och jag försöker skriva något
ventilera mig, ni vet
på en servett
men jag tappar pennan
som rullar under bordet











när fan ska jag inse
att mina texter
är skit
att relationer är skit
min konst är skit
vart fan jag än befinner mig
på kartan























jag undrar
om jag är en sån
som lämnar avtryck
i andra människor

om något jag nån gång sa
ekar vidare
i deras mentala trapphus




hallå




någon





någon alls


ingen, okej




och du sa så mycket

du önskade säkert
att något av det var sant
men pappersdrakar
skjuter ingen eld, bright eyes


så när du hör av dig, nu
fyra år senare
efter hon kastat ut dig


då har jag inget avlatsbrev
att erbjuda dig
ingen genuin värme kvar
i mina ögon


för jag orkar inte
höja dig till skyarna i nuläget, sötnos


mina knän
är mjuka

och du


du är för tung




























Prosa av ivona VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 56 personer
Publicerad 2019-07-18 17:11



Bookmark and Share


  PPQ
älskar detta känns lte som sin city:D
2021-07-17

  Eva Langrath VIP
Stark och naken text som tar mig med in i diktjagets värld och vindlande funderingar.
2021-07-12

  filosofian
så stark och gripande.
2020-05-06

  Stanley Rydell
Kan inte låta bli att tänka på Anyas dikt ”nån” nyss och himlen som niger och kan nås med fingertopparna. Väldigt olika kontext och stil, men letar efter någon beröringspunkt ändå!
2019-12-30

  Stanley Rydell
Naket, starkt och i närvaro!
2019-12-30

    Tidsljus
Vibrerande.
2019-07-27

  Blomma-Stjärna VIP
berörande - rakt - smärtsamt och vackert som livet när det just slutar för att börja om på nytt
2019-07-20

  danne //
rå rakhet man känner hur bladet sakta skär sig igenom huden...

2019-07-20

    Lena Staaf VIP
Ärligt, starkt, berörande.
2019-07-18

    ej medlem längre
Din text rakt in. Det är sällan man får läsa något här med en röst så full av kraft och djup. Utan skyddsnät tas läsaren med på en filmisk resa, en värld som är mer än påtagligt verklig. Och diktjaget frågar sig om hon gör avtryck. Det gör hon, med råge, rakbladsvasst och trösterikt I sina sårdjup.
2019-07-18

    Sefarge VIP
Med den totala
Närvaron som
bara är din!
Skriver du
Rakt in i
Läsarens
känslo-
system!
Braavo!
;)


2019-07-18

    ej medlem längre
Jag vet inte om det säger något, men jag satte mig ner när jag plötsligt fick syn på ivona bland dagens texter. Och blir senare dit jag skulle nyss, men det är det värt.
2019-07-18

  Lehva VIP
Naket, kraftfullt och levande. Tycker om.
2019-07-18
  > Nästa text
< Föregående

ivona VIP