Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SILVERTRÅDEN

 

det är snart höst nu och jag ser oändlighet vart jag än talar
 drömde vi simmade i det varma havet
 tak och golv rämnade när jag såg sambandet
mellan då och nu
silvertråden mellan ytterligheterna
då vi rymmer varje dag
någon säger sin syster jag älskar dig
säger samma sin broder

så nakna vi är
klädda i våra själars vånda
minnen lyser klarare än stjärnorna på himlen
om natten lever lampornas ljusblommor
som lysmaskar gömda bland
trädens grenar
allt kommer åter
som en sång från himlen
våra hjärtan skälver
av den skoningslösa smärtan
när vi lägger vårt öde
i ovarsamma händer
med vår nacke blottad
 
soldaten sa vem har sagt att just du kom till världen
för att få lycka och framgång på färden
 hur är det däruppe bland molnen
förstår någon varför vi förlorat tilltron
när vi ser mörkret sätter yxan i nacken
tre karaktärer under samma tak
gör gemensam sak
varje röst har sin särart
sitt fingeravtryck
som speglar själen
den som vet kan förstå !!
eljest förståndet ej förmå
 
den ene har en valp
men uggleben 
bältad på avdelning 25 och sjuk
 
pesthärdar har vi fått som grannar
 



Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 278 gånger
Publicerad 2019-07-18 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP