Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnstoft

Han har månen innanför skjortan
och jagar stjärnor genom grusade gränder
i staden du lämnat för länge sedan

Och Jupiter snurrar runt hans huvud
som den exoplanet hon aldrig kunde bli
medan jag letar efter dig

Han är på väg till Mir, den där pojken
men han har missat att altituden blivit fel
Det krävs en annan höjd över horisonten
för att någonsin finna fred

Och rakt över mig på himlavalvet
glimmar hans blodröda öga ibland
som stjärnstoft
i ärren
jag glömt




Fri vers (Fri form) av Ljungeld
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-18 20:05



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Sällsamma dina texter...med stänk av saga,sorg,sårbarhet...lätta fraser men med stor tyngd,färg och doft...
Chapeau!

2019-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Ljungeld
Ljungeld