Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Minnet är kort även om jag är lång (193 cm). Det är bra att bussar finns om bilnycklarna gömmer sig!


Den 4:e byxfickan

 

I MORSE LETADE jag efter min plånbok. Försvunnen! Spårlöst! Jag kollade träningsjackan jag hade på mig på min morgonpromenad. Den har tre fickor med dragkedja, men alla fickor var tömda. Jag kollade mina kortbyxor. Dom har 3 fickor, Två fram och en bakficka. Men ingen plånbok där heller. PANIK. 

Kanske tappade jag plånboken under min stavpromenad? Någonstans utmed vägen. Och jag hade bokat bord på Sandhamns Värdshus om några timmar. För fyra personer, inkluderat mig. Allra först skulle jag till vårdcentralen. Om 15 minuter. PANIK!!

Sen, av en händelse, så upptäckte jag att det finns en 4:e ficka på mins Bermudas-kortbyxor. Lite längre ner på vänster ben. Det tyngde en aning. ”Vad kan det vara?” tänkte jag. Jag öppnade byxfickan, stack ner handen, och kände genast igen föremålet: Min plånbok!! Upphittad!!! Jag konstaterad genast att 4 fickor är för mycket för mig att komna ihåg. Sen skyndade jag mig. Sprang till tunnelbanan. Tog rulltrappan i tre snabba kliv. Det elektriska tiden pekade på 1 minut kvar. Jag hann!!

Men rekordet i ”vimsighet” har Martha, min svägerska. Förra månaden letade hon desperat efter sina bilnycklar. De var totalt försvunna! Hon sprang hit och dit, svetten lackade. Ingenstans! Men så kände hon något i sin högra hand. Det kändes bekant, på något sätt. Hon kollade. Oj, oj, oj! Hon hade sprungit runt med bilnycklarna i sin hand.

Så kan det gå om man blir uppslukad av sin stress...
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Malmsten VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2019-07-19 09:38Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
När min lille son var två år så var tillvaron rörig. En dag var nyckelknippan borta. Jag letade förgäves i hela huset. Grannflickan som brukade leka med gossen hade en inre blick för hur barn fungerar. Hon sa: "Om jag var barn skulle jag lägga den här!" Och så dök hon ner med handen i papperskorgen. Och där låg förstås nyckelknippan.
2019-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP