Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

uska

hon sover djupt intill sin sista vila
en sliten kropp har värdigt tjänat ut
då vågar döden fatta sitt beslut
och fäller ömt sin stora blanka bila

en vacker gammal dam som hette rut
från jordelivet syns nu skyndsamt kila
en sista suck från blåa läppar ila
sen reser hennes själ till himlens slut

var inte rädd för det som väntar där
för döden tar oss alla någon gång
ibland som ung med hela livet kvar

så lär dig leva livet nu och här
att livet är en fest med dans och sång
då färden över floden kan bli snar




Bunden vers (Sonett) av SpamPippiL VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-19 21:06



Bookmark and Share


  Roger VIP
Så vackert. En sonett om livets skörhet!
2019-07-20
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP