Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fattiga ungdomar utnyttjas ofta som kurirer av kriminella.


Väskan

Tunga ryggsäcken
full med skräp
vanmakt, ilska
fattigdom som skaver

Lätta väskan
bara två tunnelbanestationer
för att lämna över
och kvittera ut tusen spänn

Bättre jacka
ny mobil till lillebror
så han slipper mobbas
av busarna i plugget

Bromsar gnisslar
dörrar slamrar
han håller väskan hårt
med svettig knythand

Alla tittar i mobilerna
som sänder ut röntgenstrålning
tränger in i väskan
ser vad som finns där

I deras hörlurar dånar det
av hans dunkande pulsar
alla tittar ner
och ingen säger något

Snart framme
det är enkelt
inget händer, lättnad
utom att när han går av

så står polisen där.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-07-20 00:09



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Du vet hur det kan gå till på stan - och du kan berätta!
2019-07-21

    Sefarge VIP
Så sant
och sorgesamt!
Där vissa har
sina egna lagar
där hat,rädsla
o ondska råder?



2019-07-20

    Sefarge VIP
Så sant
och sorgesamt!
Där vissa har
sina egna lagar
där hat,rädsla
o ondska råder?



2019-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP