Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerat av Jonas Hassen Khemiri


att ha våldet i sig



Slaget
som en dag kommer
har börjat långt tidigare,
ty våldet är nerlagt i köttet
hos den som kommer att slå

våldet vilar, sover
men kommer att vakna
i varje ny relation
helt oberoende
av vem det är

det är som drogen
man försöker tvinga på knä
det går inte att ensam
slå sig fri
från sin ångest
man måste ha en människa
att kontrollera
och att slå

att vara oälskad
är dess namn

att få kärlek
tror man är medicinen
men ack nej

slaget måste fullföljas
det kommer
som brevet på posten

den kärlek man kanske får
duger aldrig




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-21 07:37



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Alla har vi våldet i oss som en tänkbar utväg i en pressad situation. Men den som blivit kränkt och känner sig maktlös har närmare till våldet.
2019-07-29

  överlevaren VIP
Den som slår känner en sårbarhet, bär på upplevelser som den inte kan hantera på annat sätt än att använda våld för att frigöra känslor och att känna kontroll/ makt i tron att slippa bli lämnad som är den värsta rädslan att utsättas för. Jag tror oavsett partner/person som den slår är det inte personligt, slagen är en besatthet och ett sätt att döva smärtan hos den som slår.

2019-07-21

  Lottie Ålhed VIP
Sorglig "sanning".... Bra text...
2019-07-21

  Johan Strömstedt
Skrivet med stort allvar. Finns det någon lösning, eller är det bara så här.
Våld föder våld är ju en gammal klyscha,
men skulle kärlek kunna släcka våld utan att något ligger kvar och pyr.

2019-07-21

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Förvärv av våld," anhöriginvandring" som kontrollfaktorer i landet juridiskt legitimerade från 21 juli, invandraren i samband med andligt lidande (Ömmande själ) det kanske är någonting att fundera på...Vad blev av Sverige! och vilcken religion tillämpas som struktur.
2019-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP