Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad

Ser stjärnan upp på himlens valv
Ser den mest på natten
Hjärtat känner av ett skalv
Jag vill ju få fatt den

Sträcker arm så högt jag kan
Men lyckas inte nå den
Hjärtats vilja den är sann
Men snart så kommer dagen


Jag har vänt på dag och natt
Vill ej vara vaken
När det är mörkt jag ser min skatt
När jag tittar över taken
Stjärnor går ej plocka ner
Hur man än försöker
Så jag står här nu och ser
Ett stjärnfall nu jag söker


Jag ser en fågel på en gren
Sitter timma efter timma
Jag tar fart med mina ben
Men lyckas inte hinna

Fågeln kunde kanske bli
Den vän jag saknar få
Men nu är den ändå fri
Kanske var det bäst så


Jag har vänt på dag och natt
Vill ej vara vaken
När det är mörkt jag ser min skatt
När jag tittar över taken
Stjärnor går ej plocka ner
Hur man än försöker
Så jag står här nu och ser
Ett stjärnfall nu jag söker


Ser en färggrann vacker fisk
Den verkar inte lida
Tänker att jag tar en risk
Vill simma vid dess sida

När jag dyker ner mot hen
Och ser dess vackra skimmer
Rädd för mig är nog den
Ser hur den försvinner


Jag har vänt på dag och natt
Vill ej vara vaken
När det är mörkt jag ser min skatt
När jag tittar över taken
Stjärnor går ej plocka ner
Hur man än försöker
Så jag står här nu och ser
Ett stjärnfall nu jag söker


Tittar på mig själv inåt
Rakt in i mitt hjärta
Ögon fyllda utav gråt
Vad gör jag med min smärta

Önskar ljuset snart försvann
Vill mörkret åter komma
Då skall jag göra allt jag kan
Försöka stjärnan fånga


Jag har vänt på dag och natt
Vill ej vara vaken
När det är mörkt jag ser min skatt
När jag tittar över taken
Stjärnor går ej plocka ner
Inte utav nån
Så jag står här nu och ser
Ett stjärnfall aldrig kom




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av HenWen
Läst 627 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-21 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HenWen
HenWen