Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


Som du

 

Självklart är jag min egen. Självklart står jag på eget huvud. Och självklart drar jag i trådarna. Ändå. Letar sig dina händer under min hud. Tar jag hämnd på oskyldiga män. Visar du mig vägen när min bild är svag.

Självklart lägger jag huvudet på sned. Mjukar mig inför dina ord. Ditt stadiga grepp om mitt hår. Och halsen. Halsen.

Och ändå. Släpper jag bara taget i korta stunder. Låter mig kontrolleras. Förödmjukar mig när jag försöker såra den som sårat. Jag vet att jag kan bättre. Vill vara bättre. Kan mest vara dålig. – åtminstone när själen gråter.

När gråter du?

Att bada naken mitt i natten i en sjö och veta att det är på riktigt. Ingen dikt. Inga spel.

Jag gör det för dig,

igen

***

och, han sjöng för mig också

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-07-21 14:42



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Jag får känslan av att vara fångad i ett nät jag inte tar mig ur när jag läser din text.
2019-07-30

    Lars Gullberg
sårbarhet när den är som vackrast. Jag vet, jag är man. Det är så svårt det där med innerlig kärlek. bottenlös ren, ibland undrar jag om den existerar, att det handlar om egots begär...till sist. Nej. Den existerar. Den finns och ingenting är vackrare än just bottenlös ren innerlig kärlek. Annars är allt meningslöst.

kram ! du skriver så fint
2019-07-22

    Melona
Ibland hatar jag poesi. Alltså. För att det är så starkt, stundom, att jag bara brister och nästan dör. För att det blir verkligare och mer exakt, även i detta drömska. Jag är i varje stavelse i denna dikt. Fanz
2019-07-21
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP