Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spontan tanke en mulen dag


I Gävlebukten
simmar fiskar sura
Där kan vi känna lukten
från processer dyra

Men papper det går åt än
fastän apparater tagit över
Gamla löften givits på båten
om att digitalt är allt vi behöver

Om det blir i maskineriet grus
får vi lita på helt och hållet annat
i landets städer, byar och hus
när funktionerna har stannat

Då kanske det inte är så dumt
att ha tillgång till lite papper
om allting blivit mera skumt
och apparater blivit attrapper




Bunden vers (Rim) av Jack E. Gladh VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-21 16:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fin liten påminnelse om att 'när samhället skulle få datorer, papper skulle kunna inaktualiseras. Bara att när 'vi' väl börjat lära oss om just datorer, även lärde 'oss' att det måste finnas 'på papper' ifall 'krisen' infann sig plötsligt eller 'mera permanent'. Solen i sig känns nog bra som en oändlig resurs, men samtidigt är dess olika verkningar som ett slag av 'usch'...
2019-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST