Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestens bud

Mänskligt är det med självömkan.
En smygande känsla av tillfälligt välbehag,
som man inte talar högt om.
Det känns skönt att sluta trycka bort,
vara riktigt på riktigt en stund.

Tills ångesten kommer med ett budskap,
som talar om hur gammal du är,
hur mycket tid du har, även om tiden känns kort.
Att det inte finns tid till att tycka synd om sig själv.
En ångestattack som skakar och snurrar.
Där känslan av meningslöshet skrämmer,
men får dig att förstå, att livet du bär
ska du göra något med.

Det är vad ångestens bud vill få mig att förstå.




Fri vers av Krimskramsan VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-21 22:05



Bookmark and Share


  danne //
ödesmättad å skrämmande
vilket är ångesten , dina ord skapar bra bilder som genomsyrar mig som läser dem nu, man verkligen färdas in i dem.
Eftersom man kan säga att en är mottaglig just nu, extremt känslig
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP