Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Allt är ej alltid vad det synes vara"


Det fina Hotellets tillfälligt förlorade heder



En skivad kall skinka
Togs fram av en kall-
skänka

En Bentley stod parkerad
Utanför med chaufför
och väntade på sin ägare

I stora salen serverades
en överdådig frukost

En liten fågel som satt
på den stora kristallkronan
under den svalkande fläkten

Lät sitt vita träck fräckt falla
ned på det nybakade brödet

Splutt!

Och på en kultiverad högt
ansedd gästs ansikte

Stor skandal

Fågeln den blev jagad
Med näthåvar men fruktlöst
Utan resultat

Det visade sig senare att den
Förnedrade frukostgästen

Varit en förkovrad bedragare

som lurat av sina kunder
på hundratals miljoner.

Och blivit dömd till flera
års fängelse

Kanske är allting fyllt av
Omen bara man kan

Hålla reda på allt vad som
händer och sker här i världen






Prosa av Sefarge VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-07-22 05:55



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Skit skulle man kunna säga. Ett liknande problem inträffade när jag
jobbade som fastighetsskötare på
Sala Stadshotell. En duva krånglade
sig in under skivorna på undertaket.
Det kurrade å surrade vid entre´ns
reception. Jag fick lossa skivor både
här och där för att med en kvast fösa ut den. Inte lätt. Först dagen efter flög den ut och blev jagad genom det anrika hotellet. Till slut lyckades jag fösa ut den i friheten.
Jo visst sket den jäveln...också.
2019-07-30

  Fulbergarn
Nej, det är ju inte det, men den lilla fågeln kanske visste !!
2019-07-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är för underbar, med lite satirisk humor i dina berättelser.
2019-07-22

    Lena Staaf VIP
Vilken härlig skröna! Måste lära mig att tyda tecknen bättre i fortsättningen.
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP