Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


hur mår du



fråga mig inte varför golvet rämnar
bär spänner med sten
men när jag ser kotten
slamsor ben avklippta
då faller himlen ner

varför bryr vi oss inte längre
måste vi vara så själva
varför har vi glömt hur värdefullt allt levande är
både människor och djur
har rätt att leva de liv de fått i gåva



anm
tänk på att aldrig ha självgående gräsklippare på
dygnet runt, de små har inte en chans
de är nattaktiva
låt gräsklipparen gå enbart dag

varför inte klippa gångar med handjagare och låta gräset växa
till glädje för humlor bin och andra smådjur
de är klistret som behövs
för vår jord ska må bra
vi behöver inte ha så fyrkantigt och prydligt
dessutom ger det glädje och harmoni att se
det frodiga växa och leva

vad är en skog utan sina träd
vad är en trädgård utan liv
vad är livet utan kärlek hopp och tro
och ett litet fågelbo






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-22 08:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP