Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livlinan



Tappade fotfästet
föll ner i en ravin

var nära att svepas med
i livets strida flod

hörde dånet från vattenfallet

klamrade mig fast i hoppets klippa
höll så knogarna vitnade

var nära att släppa taget
och förlika mig med mitt öde

fick tag i en utkastad livlina
lyftes upp till en säkrare plats

kände fast mark under fötterna




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-07-22 13:53



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Så länge det finns liv finns det hopp, även om det inte är hip hop varje dag !
2019-08-16

    Peter Söderqvist
Kampen i texten fångar livets ibland hårda villkor. Vackert.
2019-08-08

  Margit Grell
Full av förtröstan!
2019-08-04

  Ezmeralda VIP
Djup text med undermening.
På något vis finner vi livlinan.
2019-08-03

  Blomma-Stjärna VIP
fint skrivet om att bli räddad
till en säkrare plats
- en hårsmån från botten
2019-07-26

  Sommarina VIP
När hoppet segrar och livet återkom
2019-07-25

  MALVAA VIP
finns mer en livlina till? så att jag får räddning?
bra beskrivet om hoppet
2019-07-24

  överlevaren VIP
Gungande tillvaro....bra med en behjälplig livlina!
2019-07-23

  Eva Helene VIP
När hoppet nästan är ute, då kommer räddningen - så fint att få ta del, tack!
2019-07-23

  Olof Lagerhorn VIP
Starkt berörande bilder om hur
hopp och medmänsklighet finns
i vår närhet.
2019-07-23

  Niliboy
Ja, kampen är nog evig fast friden vi njuta ibland!
2019-07-23

  Maria Sundelin VIP
Så bra om livet när det ibland är svårt
Kramar
2019-07-22

  limerick
Riktigt stark text!
2019-07-22

  aol
Så starkt berörande skaldat skriften borrar sej in mot hjärtat,
2019-07-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Väl skriftat om att återhämta sig från svåra händelser i livet. Det finns hopp även om vi tvivlar.
2019-07-22

  Öknens Ros VIP
Tur att livlinor finns i livet när de behövs.
2019-07-22

  Larz Gustafsson VIP
Så var det för mig när jag blev frälst.
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP