Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten handlar om Ande-meningen.


De skyldiga är Hem-sökta.

Men är de verkligen sant?

Det är bättre så här, tänkte jag
samtidigt som jag tog emot anden som besökte mig.

"(Hon har tagit min lägenhet, det är mina saker.)"


Först lät min röst entonig och dov, men efterhand
förändrades den till att låta in i ett skörare tonfall.
"(Hon har tagit min lägenhet, det är mina saker..)"
"(Hon har tagit min lägenhet, det är mina saker...)"
Nu förstod jag att det här inte handlade om mig..

Kvinnan som huserar ovanpå mig och som säger
i ett dovt entonigt tonfall, just den här meningen,
jag hört mig säga, kunde komma från kvinnan
som blivit av med livet där ovanpå, och därför
hemsöker hon kvinnan, som tycks bo där nu..

Alla som hört stalkaren säga dessa meningar
tror att det är jag på bottenplan som tagit
hennes lägenhet, och hennes saker men
kommer
de förstå,

"Jag har en pruttkudde" säger jag högt för mig själv.

"Bara för att ni ska förstå att ni sitter i skiten."

Bara i det fall jag är avlyssnad, (är jag?)
Har jag redan kontaktat polisen, (varför?)

-Ja, något är verkligen underligt här!

___

Har aldrig varit med om
det här tidigare, hörs en kvinnoröst.

-Nils, nu får du ta över, tror dom är dina.


(En ny tid i sin början)

Hemsökelsen..




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-22 17:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har läst boken "Avhopparen".
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP