Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget. Text Repris skriven 2011


Händelser

slottspark

svarta kedjor
hindrar oss
att gå in på fel väg

raka gräsmattekanter

rosa hortensior
gula rosor
blå lavendel
röda begonior

flicka med fågel

intill krattad
grusgång

      *

 

silllunch i det
vackra gula huset
samtal om liv
som förändras

från en dag till en annan

mitt i sorgen
finns glädjen kvar i livet
värme och omsorg

om oss på besök

hon tar oss
på promenad
längs sommarens gå-gata

turister i mängd

lapphunden
möter hund efter hund

andas flämtande

inne på apoteket
piper ett sms

en bomb har exploderat
i centrala Oslo

vi är hemma och är oskadade

stadens kyrka är gul

en gravsten
med namn
och blommor framför

minneslunden
ligger nära havet

kapellet är också gult

telefonen piper igen

regeringskansliet
ser ut som en krigszon
vi hör ambulanser hela tiden

här utanför

       *

vi åker mil efter mil

över Ölandsbron

genom Småland

genom Blekinge

radioteatern ger

Sofie Sager
den första kvinnan
som anmälde ett våldtäktsförsök

och fick rätt

vi rullar in i Skåne
ner på den smala vägen

till huset nära havet

inne i huset
står tv:n på

84 ungdomar
har mist livet
på en liten ö
och flera kämpar
just nu för sitt liv

ytterligare 8 döda
i en bombexplosion

 

             *

 

i rödvitrutig klänning
berättar hon
att hon mist nära vänner
igår

hon hoppas
att han som sköt
inte ska få
någon stor uppmärksamhet

hon vill
att uppmärksamheten
ska ges till alla de
som mist sina kära
och till alla dem

som kämpar för sina liv

hon vill fortsätta
att kämpa
för ett gott samhälle

där öppenhet råder

i går simmade hon
i det kalla vattnet

bort från mannen som sköt

 

© Eva Langrath 2011




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-07-22 18:30



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för en fin berättelse!
2019-07-27

  aol
Så sammanfattande fint skrivet med så stort allvar i botten sannerligen så starkt berörande text.
2019-07-22

    Lena Staaf VIP
Den dagen som etsades fast i våra minnen. Du beskriver den med den skärpa i alla detaljer som de hemska händelserna kom att medföra.
2019-07-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om livets olika verkligheter!
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP