Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gråväder idag

 

Går in i garderoben med tankarna
visst är det härligt att städa
och se fönstren blankpolerade
 golvet skiner som  en vattenspegel, mattan utrullad
Men så finner blicken hyllan, där ser jag dammet
jag inte ville beröra, 
den senaste vita kartongen står där
jag vet vad som döljer sig 
Askan

ett ljusfinger rör vid strängar som vibrerar
minns den skälvande klänningen och dagen
då Elvis slocknade
alla ska få sova i minneslunden
Daggen faller över de levande, 
vattnar källan varje dag
för vi ska överleva
sorg och glädje bor i varsitt rum
sorgen i det ena
och glädjen i den andra kammaren

ibland möts de på tröskeln
då blir glädjen till vemod
 
de som inte behövt slockna
minns dom alla
lika älskade
 
 
 



Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 270 gånger
Publicerad 2019-07-22 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP