Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kenotaf

Det här är
isomorfa föremål
hjärnans letande
hur jag bedömer att ditt ansikte är ett ansikte
att det som inte är en dikt
har formen av en dikt

att famna gravitationen
som ett klippblock framför tunnelporten
att vi inte tar oss ut

det här är
det oformliga mörkret
sökandet efter samband som inte finns
du säger, vi är ur samma avgrund
i små askar med vita etiketter
sparar du drömmarnas ögon

att bygga skengravar till de försvunna
de drivande skeppen
solseglen i den sekellånga natten




Fri vers av Grävling
Läst 269 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-07-22 18:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
(Och vackert!)
2019-07-26

    ej medlem längre
Jag tänker på den här:

https://youtu.be/j1wgaFJ0750
2019-07-26

    ej medlem längre
”att bygga skengravar”, så bra!
2019-07-25

  87383 Karlsson
Väldigt vackert.

Även själva språket, på sättet som språket. Så att.


2019-07-23

    ej medlem längre
Kristallklara ordval samtidigt som den är mystisk. Jättefin!
2019-07-22

  Ulf Carlsson VIP
Texten väcker många tankar hos mig på de låtsaslekar, tomma ritualer och tankekonstruktioner vi ägnar oss åt för att orka leva. "Låt de döda begrava sina döda, men kom du och följ mig!" (Jesus)Texten har också både form och innehåll av en dikt och behöver ingen kenotaf utan tilltalar direkt som den är.

2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling