Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som beskriver hur livet kan vara och hur livet kan bli


En livsdikt

Livet går upp och ner
Ibland vill man bara ha mer o mer
Vissa dagar vill man inte ha något alls
Vissa dagar vill man bara gå runt i en krans
En del finner trösten i kärleken
Andra hänger inte ens med i leken
För både kärleken och livet är i vissa fall en sorts lek
Ungefär som o jämnföra med en stor saftig stek
Vissa vill ha den medium och andra vill ha den rare
Precis som vissa gillar älg så gillar vissa hare
Man kan aldrig veta hur livet kommer att bli
Ibland händer det också att man får låta saker gå förbi
Man vill inte bli sårad men för att kunna leva måste man satsa
Vågar man inte satsa så kan man ju lika gärna äta mandelmassa
Men det är ju som man säger satsar man inget så vinner man inget
Precis som i en process där måste man ju framföra sin sak i tinget
Så livet är inte alltid en dans på rosor
Efter en blöt krognatt så ligger där ett par trosor
Men vems du minns ej
Det kan likväl vara från en kille som en tjej
I dagens samhälle ska allt vara jämnställt o politiskt korrekt
Men inte i kyrkan där tog de bort sin kollekt
Så kan livet se ut för vissa för andra så kan de se annorlunda ut
En del kör hårt ända från början tills de tar slut
Att sätta upp livsmål tycker många är viktigt
Att när man är 30 ska man ha gjort allt i sin plikt
Hunnit göra karriär och skaffat villa o familj
Men inte jag för jag gillar bara vanilj
För övrigt en doft jag alltid gillat
Den har gjort att jag många gånger trillat
Trillat dit en varm sommardag med en go mjukglass vaniljsmak såklart
Men ibland också när man städat de blir ju såphalt
Så är det livet går upp o ner
För vissa går det bra för andra går det bara rakt ner
Men för mig går det alldeles underbart
För jag under livets ek sitter med en vaniljglass så rart










Fri vers (Fri form) av Poeten83
Läst 104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-23 09:05



Bookmark and Share


  danne //
Skräm(man)de text med en halt av
verkliga ankare som står förtöjda vid inloppet till karriärs metropolisen där all(ha) ska få sin beskära del av chanserna, det är med ironi eller föraktad ton, nä jag vet inte vilken melodi som spelas upp när man läser dina tankars ord ... Ankaret är uppdraget för många år sedan .. jag driver bara omkring förs(trött) på vilda vågor ser i mitt kalejdioskåp hur allt förändras ...

En bra text Poeten83 du fick ju mig att driva fram här med egna bilder på stormigt hav...
2019-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Poeten83