Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hoppas att rubriken säger allt och att ni blir nyfikna!


Kreativ ådra, (Or) Åror, vilken färg?

Förr i tiden kunde man blanda kungligt blått blod , med traditionellt grönt. Ja, det sades förr, att dessa två färger existerade i "olika" folks ådror. Allt beroende på status. Och en prins kunde inte gifta sig med en av folket. Men tiderna förändrades, och detta blev acceptabelt. Men först fanns det en martyr, innan detta blev möjligt. Och med detta ord martyr, menar jag inte någon som har dött för sin sak, utan en man som levde tillsammans med en av folket, Prins Bertil, med prinsessan Lilian, om jag inte minns fel. Han fick inte behålla sin prinstitel, för denna sak, eller hedersvärda sak, hur man nu ser på det. Kärlek drabbar alla, sägs det.
Eller sägs det, i mer raka rör, och ordalag, att Kärlek kan drabba alla? Jag tror att jag har hört det senare, oftare.

Mitt resonemang var ett sidospår, jag kände bara ett behov av att förklara.
Nu till den verkliga konsten.
Jag tänker måla ådror, i originalfärgerna blått respektive grönt.
Sedan tänker jag gå över till en mer experimentell metod, där jag använder alla sorters färger, för att måla ådror.
Slutligen, eftersom jag gillar att böja både ord och konst, kommer jag att måla olika sorters åror, i olika sorters färg, först originalbrunt, sedan olika färger, till ett mer experimentellt håll.




Bunden vers av Mim
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-23 12:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur mycket fint har du på lager egentligen? Gillar hur du verkar "ta sats" och sen skriva så datorn ryker! Din dikter kommer ofta i skur!
2019-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Mim