Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kaotiskt Ordnat Bildligt sett , Patriarkaliskt Kaos , i bilden!


Människorna på bilden!(Med i bilden, heter utställningen)

De är två människor på bilden, i Ölands Skördefestbladet.
På bilden ser de två människorna ut att vara tillsammans.
Något patriarkaliskt finns över bilden.
Han tittar ut mot fjärran, när bilden tas.
Hon tittar in i Kameran, när bilden tas.
Varför ska det verka som (tolkar jag), att mannen ska verka oberörd av sina känslor till sin flickvän (enligt bilden), och inte kan titta på henne?
Och varför skall det verka , som att den unga kvinnan på bilden är fotogenisk, och har ett litet leende, som om det förväntades av kvinnor i ren allmänhet?
(Han har inget leende alls på bilden, utan bara ett streck till läppar och väl sammanfogade, så att inga tänder syns).
Trots att det på bilden är så, att han håller om kvinnan, och hon lite lätt lutar sig mot mannen...
Så blir det så tydligt, att könsrollerna är olika.
Varför är det så?

Är det för att det på något sätt skall vara på det sättet?
Eller är det för att de inte är ett par på riktigt, utan skall representera kläder som de bär och som säljs i butiken, som även den är påannonserad i bilden?

(Fråga J, om du kan få tidningen innan den slängs, och måla av det stereotypiska, som du har beskrivit).




Bunden vers av Mim
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-23 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim