Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skald


Åh du ångest, som sveper likt tyg över brutna ben
En elegi till förnuftet, en diskant till döden
Drar min tunga över marken, bränn min hud så len
Har dina rostiga patroner räknat alla öden

Heroin skapt av ångest jag behöver ingen kanyl
Andas död i en rosenkantad gryning
Jag hör ljuset innan det når mig, i mörker söks asyl
Som hjärtslag över ögonlocken, stilla tystnad i dyning

Prelude
Alla viskningar förångas
Skalbaggar dör under skördemånen
Bara vilsna solar genom aplar fångas
Gräv fram mina händer under mossan från min hjärtstam

Tidvattnet rusar in, drar bort mina luftslott
Jag har räknat alla stjärnor, viskat alla sagor
Mina fötter gör ont, många mil i ångest gått
Fader Lucifer, bränn min luft till askflagor

Vit oleander under tungan
Bara fåglarna vet, hur vacker en gryning är
Hur syrener blir till daggens gunga
Hur ekot av ett döende sinne bryts genom sfär

En vittrande trappa genom regniga patroner
Ett stycke av mitt liv
toppen av mitt bröst
Skall ekot av min ångest bli till döende toner






Fri vers (Fri form) av Stefanie Nerman
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-24 01:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefanie Nerman
Stefanie Nerman

Mina favoriter
Järnrosen