Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och med en blick in i deras närhet tog tiden paus

längs Brøddegade går stegen uppför en allt brantare gata

det är konst och nya perspektiv,

bornholmska tilltal och solvärmda husgavlar mot sommarens semestertankar,

innan hussvalorna som spritter med vingarna drar allas blickar till sig

 

hur fem svalor trängs i ett litet bo

och inte räds mänskoblickar och kamerans lins,

hur de når ända fram

förbi det filter som vardagen annars bjuder

och får oss att stanna till

 

får tiden att bromsa en stund

när vi varseblir

 

vad närhet kan vara

 

© Birgitta Wäppling, 24 juli 2019

 

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-24 18:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du fångar en bit Bornholm som jag tycker om. Här varit där och tycker sannerligen om ön. Åker gärna dit igen.
2019-08-04

    ej medlem längre
Åh vad fint! Älskar att läsa om Bornholm (där jag faktiskt varit) och svalor är ju underbara. Ditt språk är vackert och dina ord ger klarhet åt det vi redan vet men kanske sällan tänker på.
2019-07-29

  Eva Langrath VIP
Vacker text att vandra i
2019-07-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP