Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Letar efter himmel


Minns den morronen.
De våta regndropparna
och de sylvassa taggtrådsvindarna
mot kinden

som klippte av andetagen
och band fast lungorna i halsgropen.

Den vissna höstängen
med dom ledsna hästarna

som stod där frågande
varför blåbären i dungen
smakar järn.

Hans slips indränkt i bensin.
mustaschen blank av neon
på export.

Han springer på ett löpande band
som ett djur

mellan konservburk och etikett,
jag drogs till käftarna.

I rök av produktion. I damm av hud.
Brunsmält fönster plaskande
valfenans proppellerljud.

Med harpun i hjärtat.

Ishavets fyr blinkar hjärtslag och slocknar.
Sveper en våg av spräckt månsken
in mot land,

ligger under ord utan mening,
tankar utan språk.

Drömmar av bortglömd historia.
Sovrumsfönstret letar efter himmel.

Taket har rasat in
och blivit plattform för nattens rymdskepp,

ska långt bort.
Ska minnas den natten.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 197 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-24 23:44



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Fragmentariskt men stimulerande för fantasin.
2019-07-25

    Sefarge VIP
Mycken läsvärd berikande
Diktskapelse!
;)
2019-07-25

  Nanna X
Vilken rik flora av bilder, allt från blåbär till rymdskepp. Verkligen en spännande natt!
2019-07-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en natt som har lämnat bestående minnen!
2019-07-25

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Som lösryckta känslor som bildar en helhet.
2019-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg