Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där i Oslo

Solig förmiddag och smog över Oslo
utloppet som blir ett inlopp

den långa tunneln genom berget
och människors alla tankar på väg

jättelika ventilationsaggregat
ger oss ny luft renare

emellan bronsfigurer och himlens tak
studsar olika språk

alla fotograferar alla
och går vidare

och ingen vet namnen på de
som fastnar i bakgrunden

eller de som högg stenen
till alla trappor vid monumenten

jag stannar till hos den unge mannen
mitt på gatan

vi pratar om livet om hemlöshet
och hans poesi skriven på wellpapp

han frågar först
och nu vet jag att hans namn är Martin

och ser du honom där i Oslo
eller i bakgrunden av ditt fotografi

så vill jag att du hälsar
och lyssnar till hans poesi




Fri vers av Lilla My* VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-07-25 07:55



Bookmark and Share


    JJ VIP
”Emellan bronsfigurer och himlens tak
stutsar olika språk ” Snygg rad i bra dikt!
Mvh. JJ.
2020-08-08

  Eva Langrath VIP
Fin text
2020-07-09

  Bjarne Nordbö
Så fint.
2019-09-28

    Maria Malm
Det ska jag lägga på minnet. Tänkvärda ord.
2019-07-26

    ej medlem längre
Tänkvärd, tycker om.
2019-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Lilla My*
Lilla My* VIP