Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara EN dikt! Filosofi-eskapadi.

Såhär-tankar.
Sådär-tankar.
Karriärstankar, mellan mörker och ljus.
Kontakt.
Kont.akt.
Brett , smalt spektrum.
Trum-spektrum.
En sa du, en var det... Beställt här!
Istället för reklam.

Ovanstående dikter. Ovanstående utkast.
Nu jobbar jag vidare med dem, i denna enda dikt, utan något som helst samband, dem emellan.
Men, som jag betonat tidigare, det är EN dikt saken handlar om, kanske en dag, kanske en dags, några tankar?
Jag lämnar öppet för tolkning.

Såhär-tankar. Vad var tanken bakom denna dikt/ord? Jag vet inte längre. Jag gör mig gammal, när jag inte minns, men påpekar det. Men för den unga skaran, så skulle de säkert bara hitta på någon förklaring. Vad som också är gammalt, är bortförklaringar. Vilket leder mig till uttrycket, "Vad som är gammalt", ett helt annat ämne , som inte skall tas upp här. Såhär-tankar, istället handlar om Stolthet? Eller om att visa någon hur man skall göra, och det blir rätt? Eller att visa någon hur man skall göra, och det blir fel? Eller när man själv gör rätt och fel? RÄTT och FEL , låter som stolthet och fördom? Dessa ord, som dansar, SIN , balansakt.
Sådär-tankar, ett uttryck; "Sådär", när man har avklarat något, eller allting? Under en dag? Under hur lång tid?
Tänk om mörker och ljus, bestämde sig för att byta plats? Ingen stor skillnad eller? Hade det fått mer långtgående effekter, om tid...Ja, tanken är inte avslutad, avsluta den gärna åt mig. Maktbalansen mellan ljus och mörker, de bestämde sig helt sonika, för att byta karriär.
Kontaktplats och hur kontakterna ser ut, måla, rita dem, så detaljerat du kan.
Kont, punkten står för en kontakt, är lika med, en sådan som alstrar elektricitet, sedan kommer ordet akt på det.
Brett-smalt spektrum, det här är också konst, från brett till smalt, flera olika bilder, på samma sak, med olika mått, och målbilden med de olika måtten i samma tavla, med samma sak.
Trum-spektrum. Måla, rita olika sorters trummor.
En sa du... En var det, beställt här...
Du går in på ett kafe`, och tidens nya, är att när du säger att du vill ha en kaffe, så väljer baristan kaffet åt dig, eller skulle du i det läget vilja påstå, att slumpen har ditt kaffe i sina händer?
Istället för reklam. Du ritar en kvinna, med en massa smycken på sig, och tänker inte alls på att det behöver vara en reklambild för smycken, du ritar kvinnan , eller mannen med smycken, för att du vill se det sköna, och inte köpa en massa smycken som fotograferats på en reklambild.






Bunden vers av Mim
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-25 14:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim