Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
byggstenar för våra tankar, värdiga eller ovärdiga. När man funderar på om man är verbalt missanpassad kan det börja bli lite så här...


ORD

 

 

Det är möjligt att jag har gått lite varm om hjärnan, men detta har jag grunnat på förut och aldrig haft tid att sätta på pränt. Men det är en del ord som inte håller vad dom lovar , om ni förstår vad jag menar.
Ord som inte passar till det dom är satta att förmedla.

Brosch = mera för mej som en usväng på halt underlag med vinterdäck 
(fast jag vet att det betyder något litet fint smycke i kragkanten)

Chark kan uttalas schark = att kräkas 
(fast det är där man handlar kallskuret till middan eller förrätten)

Rutschkana= grov misshandel där man kommer ut med huvudet före 
(fast vissa barn gillar det och det finns på lekplatsen)

Våffla = en korkad och skällig hund 
(även en maträtt)

Ja tack då för att jag fick lätta mitt hjärta.
Det finns många fler ord som inte håller vad dom lovar, det kan jag lova. Och ni själva kanske har några som ni kan lägga till i min lista.
Och jaa det är kanske därför vi ibland kallar oss poeter, det är sånt man kan fundera övar.




Övriga genrer (Kåseri) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-25 17:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Struva - en märklig fågel som lever i träsk i Syldavien...
Fast egentligen är det ett bakverk.

(Fiction!)
2019-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP