Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plågor

Var dag äger sina egna plågor
I ett magnetiskt fält av stora vågor
Historiens krossade drömmar
Bakom materiens djupa strömmar
Doften av fredens orkaner
Svävande i rikets oceaner

Uppslukad av jordens spel
Som kistans gyllene juvel
Runt gudarnas heliga tempel
Rader av historiska exempel
Röster från frihetens källa
Cirklar runt i tidens fälla

Känslor som i en explosion
Stannat på en annan station
Stegen som lämnat marken
Dansande runt i parken
Klockor som ringer i sången
Så ensam på perrongen

Tiden som lämnat sitt skal
Rinner som i en kanal
Ord som fastnat i en gom
Bilder från en barndom
Det flyter runt som vatten
Det är mörkt som i natten










Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-26 09:47



Bookmark and Share


    Steff...
text som känns
2020-02-21

    Steff...
text som känns
2020-02-21

  danne //
Fint skrivet Lidde..
Jag följer med i dina ord där - och vilka bilder som växer fram..
2019-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde