Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldtigrar

När svart läppstift och parfymdoft av liljekonvalj stundtals gifter sig. Som om dina tavlor föreställande gråtande svanar i solnedgången någonstans i fjärran men samtidigt i ateljé i din väderbitna själ. Druvor blir till vin. Naket, skört, utlämnande. Det kunde varit frestande att besöka de gator vi aldrig flanerat, vi kunde avnjuta varm choklad med vispgrädde på stans mysigaste café. Vi kunde njutit av varandras sällskap, hand i hand men emellan oss stod marmorstatyer som hindrade våran blomstrande passion som japanska körsbärsträd även om varaner övervintrat i syndens skam. De vissna orkidéer fryser och även om strandens vita sand omsluter den låtsas blyge porslinsdocka. Dina hemligheter hon bevarar. Snöflingor och istappar. Nostalgin bygger sitt bo ovanför din gloria. Strutsar, flamingo och påfåglar vilken härlig samling, som ädelstenar där varje sten är unik. Unik som du. Du dansar med vingar av glas. Som bläckfisk din verklighetsbild något defekt. Du är pusselbiten som gör pusslet fulländat. Allvaret i din blick av svart kobra säger mig att vara tyst. Tystnadens talan bland krokodiler och känguruer gör mig något osäker. Vem småler när skräcken sakta äter upp mig inifrån. Men jag bara ler, för jag vet att vid öknens hägring väntar guldtigrar på att ta mig hem igen. Bortom nattens demoner även mardrömmen skänker dig lugn och ro. Om än bara för en natt. Tills morgonen gryr och regnbågen i kameleontens färgskiftningar fascinerar oss. Äntligen kan jag kyssa ångestens förlamande skräck farväl. Den svarta korpen ska segra över oceaner av sorg. Sorg i galaxens tårar.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-26 22:49



Bookmark and Share


  Grävling
Dina dikter är så bra! Jag skulle kunna ha åsikter om den frekventa användningen av omvänd meningsbyggnad (inte så mycket i denna dikt) men jag bortser från det för den stora kreativiteten och de oväntade bilderna. Tack.
2019-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP