Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljudet av krossade drömmar

Vi älskar ljudet av krossade drömmar.
Andras krossade drömmar.

Vi vill ändå på något sätt alla väl.
Vi gråter över döda barn på stränder.

Vi hatar ljudet av tåg
som lämnar perrongen.
Vi tänker att vi är värda mer,
borde ha hoppat på det tåget
till en plats där folk uppskattade oss.

Vi grips av förvirring när en nära vän
bryter ihop inför oss.
Vi dras mellan empati
och någon sorts sjuk glädje
över att det inte hände mig.

Ljudet av krossade drömmar
är som socker för myror.
Vi samlas där och suger upp resterna
och hoppas
och tror
att vi kan spinna egna drömmar av dem.




Fri vers (Fri form) av Starman
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-27 23:05



Bookmark and Share


    snöö
Väcker starka känslor, beskriver så mycket sanning och kanske sanningar som man helst vill blunda för och tro att man är bättre en så. Gillar denna dikt och dess ärlighet!
2019-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Starman
Starman