Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sommardag om natten

Sitter på min altan.
På mitt altangolv, där i trappen ut mot pilarna.
Lyssnar på sommarljuden;

Syrsorna (ja, jag vet att det väl är vårtbitare men namnet syrsor låter snyggare...) som börjat gnida lite försiktigt.
Djur rör sig i skogsbrynet, troligen rådjur.
Hästarna frustar till i hagen nedanför, säkert lättade över att det är kväll och värmen släppt.

Fönster o dörrar står på vid gavel i hopp om att få vädrat in en aning svalka.
På avstånd hör jag att det blåser en bit upp i luften - vindkraftverken här nära snurrar, gott!

Sitter på min altantrapp.
På ett par kuddar på min altantrapp.
En tunn bomullsklänning.
Luften stilla.
Smeksamt vilsam.
En och annan mygga hälsar på.
Det är så de fungerar och ska göra.
Jag jagar bort, så som jag väl bör och kanske ska.

Sitter där och njuter på min altantrapp.
På kuddarna.
En liten rökig whiskey i ena handen.
Sippar lite emellanåt.
Min hals är sårig efter flera dygns raspigt och torrt hostande.
Häller på lite whiskey.
Det svider till.
Kanske gör den nytta?
Eller så får jag nöja mig med att den bara är väldigt god.

Prövade tysk örtbrygd (Jägermeister) hos föräldrarna igår och tror väl just inte den gjorde nämnvärd skillnad den heller men gott var det.
Pappa tog en i förebyggande syfte, jag i läkande...

Utan, för mig, nästintill outhärdligt heta dagar inga varma sommarnätter på mitt altangolv.

Jag njuter sommardagar om natten...




Fri vers (Prosapoesi) av PhanLieB
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-27 23:52



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Vältaligt beskriven situation. Kunde vara början till en novell eller så ... men fungerar bra så här.
2019-07-31

  Kungskobran VIP
Fint skrivet med mycket närvaro
2019-07-29

    ej medlem längre
En fin prosa
2019-07-28
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB