Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panterns tassavtryck

Saturnus ringar. Vi vandra på stig av pärlemor. Din gåtfullhet. Min hemlighet.
Klänning av spindelväv, din blick av lotusblomma. Plötsligt stannar haren till mitt i sin rörelse och iakttar mörkret i det fridlysa havets vågor. Spänningen vibrerar och för en stund saknar jag mitt inre lugn. Frusen och utmattad den sibiriska tigern gör entré. Storslaget och extravagant. Älvor drömmer sig bort bland norrskenets skådespel. Vilsen snöleopard släcker sin törst vid smältande istappar. Jag ler fastän du inte ser det. Gryningen har vaknat men inte jag. Jag färdas över de nätter som glittrande påfågel iförd fjäderdräkt av paljetter som smeker tystnaden. Bakom din blick med skygglappar du fokuserad som lejonhannens beskyddande spanande. Vad den ser endast galaxens visdom i sin dagbok bevarar. Du letar fyrklöver på äng, men den har jag redan hittat. Den är bevarad i ett snötäcke av fläderblommor. Vi dricker paraplydrinkar och kärleken berusar oss. Gråtande prärievarg vänder sig om med nerböjt huvud, saknaden värker i bröstet. Som svarta svanar i månskenet. Vi följer panterns tassavtryck. Där hon vandrat med diamanter av framtidstro.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-28 19:10



Bookmark and Share


  danne //
Raubtier deras låt

"Från min kalla döda hand"
ett norrlänskt tufft band
lite i den stilen finns i din text..
Å då är det givetvis en komplimang här
svarta Korp jag överlämnar å inge ris men mera ros...
tycker om den precis som låten jag introducerade här..
2019-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP