Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet kanske nu när jag är önskad och älskad.


Ur. Sommar. 4. "Vide cor meum"








Och Rovfågeln ryttlar över skogsängen och tjärnen.
Jag gungar ur
och i min kropp
i otakt till vindspelen
Inuti sårlegan.
Flickungens vassa famn
drar fram hjärtat mitt
och själen min ur Intet
och håller retsamt om dom.
För att sedan rista in
sina meningar;

"Halv är solen, halv är månen,
halv är du.
Drick torrjord, bottendy,
vass och näckrosviss.
Svälj tjärnblänke, hökdun
och skuggat rov.
Lid uti ofrid och stumbär
i Sårlegans Rymd."
Sedan strök hon ovarsamt
sin nådlösa hand
rakt ned i mitt djupa gömsle
och tvingade upp
min barnsliga dröm!

Och dagen kom
och dagen gick.

I den ensamma skymningsgrå skogen
stannade jag ur Tiden

Tystnaden ristade ljudlöst
in min mening för Honom
i en tyngdkrum ek;

" Vide cor meum"

-

Jag tilläts mjukt
röra vid Hans -




Fri vers (Fri form) av J-M
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-29 22:28



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Dina ord ger starka bilder.
Jag tycker om hur du formulerar dem. Det finns en helhet i ur.sommaren texterna som fångar mitt intresse.
2019-08-08

    ej medlem längre
Ord i ristade i naturens hjärta. Så innerligt vackert och vaggande.
2019-07-31

    Sefarge VIP
Innerlig storslagen Dikt
Att stilla ta till sig!

2019-07-29
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M