Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Het sommar

Svettdropparna rinner nerför mitt ansikte.
Ner för pannan i rännilar, däms upp av ögonbrynen och samlas till en strid ström för att slutligen slänga sig ut från nästippen och landa på bröstet.
Blundar men lugnet jagas iväg av ögonlock vita av solens kraftig ljus.
Parasollet från macken försöker skugga mig men täcker bara huvud och ena axeln.
Den lilla pelarfläkten på golvet försöker förgäves jaga bort den heta luften.
Hettan strålar ut från kroppen som om jag vore en Infravärmare från ICA.
En bratwurst på en engångsgrill kunde inte svettas mer.
Tänk att igår hade jag långärmat och paraply när jag gick till affären.

Välkommen till den Svenska sommaren




Fri vers (Fri form) av Sven Borrie VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-29 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP